Компост "Compost Starter" - це ефективний біопрепарат для переробки органічних відходів та екскрементів. Включає комплекс ефективних мікроорганізмів і ферментів, які прискорюють компостування органічних залишків.
Компост "Compost Starter" Комплекс мікроорганізмів та ферментів ефективно розкладає органічні речовини, сприяє швидкому перегниванню скошеної трави, опалого листя та харчових відходів. Препарат зменшує об'єм та знезаражує відходи рослинного походження, знищує насіння бур'янів. Готовий компост є цінним органічним добривом.
Приготування робочого розчину:
Відміряти столовою ложкою необхідну дозу препарату із розрахунку 50 г на 1 куб/м відходів. В одній столовій ложці набрано без верху – 10 грам. Додати його у відстояну не хлоровану воду кімнатної температури (від +20°С до +25°С) об'ємом не менше ніж 10 літрів. Інтенсивно перемішуючи через невеликі проміжки часу для збагачення суміші киснем. Дати настоятись протягом 30-60 хвилин.
Отриманий розчин рівномірно, пошарово розбризкати за допомогою лійки або відра на органічний матеріал, приготований для компостування. Кожен шар (20-25 см) компостної ями вкривати шаром землі.
Для покращення наповнення повітрям компостований матеріал 2 рази на місяць перемішувати. А також зволожувати нехлорованою водою. Під час перемішування додатково вноситься підготовлений розчин «Біоферм компост» із розрахунку 20 г на 1 куб/м.
Основною вимогою роботи біопрепарату «Біоферм компост» є збереження в межах 45% -55% вологості та наявності кисню в матеріалі, що компостується. У результаті, за недостатнього наявності кисню всередині органічних відходів, може розпочатися процес гниття органіки. При температурі вище +10 °С та сприятливих умовах очікується результату вже після 3-4 тижнів.
Увага!
На момент обробки органічні відходи мають бути вологими. Готову компостну яму не накривати плівкою і, як правило, по можливості бажано притінити. Для зручності змішати порошок з водою в пропорції 1:1 до утворення однорідної маси без грудок. І потім розбавити водою отриману суміш до необхідного обсягу.